****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2014. május 15., csütörtök

PÓZOLJ LEVENDULÁVAL! - fotópályázat részletek




Kedves levendulakedvelők!

Harmadik alkalommal csábítalak fotózásra Titeket, melynek címe Pózolj levendulával! Tavaly megígértem, hogy hagyományt szeretnék teremteni ezzel a pályázattal, így remélem idén sok-sok új, de ugyanakkor számos ismerős arc köszön majd vissza a képekről.  2013-ban 148 db fotót érkezett. 


Ebben az évben újfent kedves barátaimat, partnereimet kértem fel díjazásra és zsűrizésre, természetesen ők szintén mind levendularajongók. De új partnerek is érkeznek.


 „Nagyon precízen megszervezett pályázat, le a kalappal! A felhívástól a díjakon át a lebonyolításig, profi munka! Gratulálok!” – írta nekünk tavaly Hilda. 



Ha szeretitek a levendulát, akkor itt a helyetek. Nem csak szép emlék lehet az a bizonyos fotó, de most díjazzuk is.  

Idén két új kategóriával találkozhattok a meglévők mellett. Az egyik a profi fotósoknak szól, a másik a külföldieknek, valamint kibővült a családi kategória, amin belül csoportok  jelentkezését várjuk.  

Ügyeltünk arra, hogy a beküldési határidőbe beleessen a kedvelt Tihanyi Levendulafesztivál időpontja (2014. jún. 16-22.), hiszen tavaly rengetegen pózoltak a tihanyi levendulamezőkön. Valamint beleesik még a Hőgyészi Levendulaszüret (2014. jún. 28.) és a Levendulahetek Pannonhalmán (2014. jún. 27-től) is. E kettő helyről szintén számos fotó érkezett, de volt pózolás köztereken, és saját kertben. 

A díjak kiosztása sajnos sosem könnyű feladat. Ebben egy öttagú zsűri fogja meghozni a döntést. A díjak természetesen mind-mind stílusosak és (majdnem) csupa levendulásak, melyet támogatóim ajánlottak fel. Újdonság még a FŐDÍJ, melyben minden beküldő részt vesz automatikusan, a külföldi kategória is. 

Akkor nincs más hátra, mint hogy kinézzétek a helyet, fotót készíttetni és elküldeni nekünk. Arra mindenképpen ügyeljetek, hogy a szép arcotok és a mosolyotok feltétlenül látszódjon a képen!  Mi már nagyon kíváncsik vagyunk.

Üdvözlettel: Beck Krisztina
a Hungarian Provence blog írója, a Pózolj levendulával! esemény megalkotója

Kérdés, kérés, észrevétel esetén itt érhettek el: pozoljlevendulaval@gmail.com       tárgy: kérdés.



Információk:

-  A pályázat időtartama: 2014. június 2 –30.

-  Eredményhirdetés: 2014. július 7-10. 

-   E-mail cím: pozoljlevendulaval@gmail.com    tárgy: levendulával pózolok

-   Mindenki visszaigazolást kap emailben. 

-   Az e-mailbe feltétlenül írjátok bele teljes neveteket, a fotó helyszínét, dátumát (év, hónap) és csatoljátok hozzá az 1 db fotót (JPEG formátum). Igen, egyetlen egy elég. Továbbá írjátok meg, hogy melyik kategóriában pályáztok.

-   A FÉNYKÉP CSAK EZ ÉVI LEHET (2014-es).

- A FÉNYKÉP NE tartalmazzon szűrőket, photoshopot meg ilyesmiket. 

- A díjakat a felajánlók postázzák (csak magyar lakcímre, kivéve a külföldi kategóriánál) majd,  és/vagy személyesen is átvehetőek  lesznek előzetes megbeszélés alapján.

-    A kép elküldésével hozzájárultok ahhoz, hogy azt felhasználhassuk, a Pózolj levendulával kampány során, média célra.

-   Érdemes csatlakozni a PÓZOLJ LEVENDULÁVAL Facebook oldalához, (ha még nem tettétek meg) mert ott napról-napra nyomon követhetitek a pályázatot és az azzal kapcsolatos híreket, továbbá levendulás érdekességeket találhattok. 


- A változtatás jogát fenntartjuk.





Kategóriák:

-  Egyedül.
Mert egyedül is megy az a pózolás.

-  Család vagy csoport.
Mert a családi körnél nincs fontosabb. És/vagy mert egy jó csoportkép is tükrözhet összetartozást, barátságot, bohémságot.  Csoportképnél mi ilyenekre gondolunk: nyugdíjasklub, túrázók, iskolások, tánccsoport, nagy baráti társaság  stb….

- Legkreatívabb.
Legyen ötletes és stílusos az a fotó, rajta Te és a levendula mindenképpen. A többit Rád bízzuk.

- Profi fotósoknak.
Tavaly sokan kérték ezt a kategóriát, most itt van. Elsősorban portré fotókat várunk. 

- Külföldieknek.
Idén átlépjük a határt. Külföldön élő magyarok és törzsgyökeres külföldiek fotóit várjuk a világ minden részéről. 


Aki szeretne, mindegyik kategóriában indulhat.  Amatőr fotókat várunk, kivéve a profi kategóriát. 


Zsűri:

Szily Nóra, újságíró, coach.
Az utóbbi években többnyire mélyinterjúkat készített a televízióban (Reflektor tévé – Őszintén Szily Nórával, Lifenetwork – Egy kávé Szily Nórával), valamint a nyomtatott és az online médiában (a life.hu egyik sztárszerzője). Emellett életvezetési tanácsadással, mentális tréninggel foglalkozik.
Pár éve forgatott egy sorozatot Provence-ban, amelynek ismétlése jelenleg is fut a Paprika tévé műsorán. „Beleszerettem Provence-ba. A színekbe, a hangulatokba, az ízekbe, az illatokba. A múltjába és a jelenébe… És ez a lelkesedés – úgy érzem - már örökre szól!”  


Posza Róbert fonyódi fotós.
Többnyire életképek, divat, glamour, portré és egyéb embert ábrázoló témákat fotózik. Kedvenc témája a női szépség ábrázolása. Szeret szembe menni a sablonokkal, és nem tucat fotókat gyártani.
Autodidakta módon sajátította el tudását. Olyan emberektől tanulta a fotózást, mint Filep Lajos, Filep László, vagy Baricz Kati. Több egyéni, és csoportos fotókiállítása volt már. Imádj a levendulát és a mediterrán életstílust.


Kozma Márta mézeskalács-készítő népi iparművész.
Pedagógusi munkája mellett mézeskalácsokat készít mézzel, liszttel, szívvel, lélekkel. A népművészeti motívumokkal díszített mézesei által szeretne mosolyt csalni az emberek arcára.
Fontos számára a hagyományok őrzése és a minőségi munkák készítése. A gyermekek nevelése során az, hogy a magyar népművészet értékeinek közvetítésével, kicsik szívén, lelkén keresztül e szép mesterség értékei fennmaradjanak modern, „túldíszített” korunkban."




Kitzinger Szonja, újságíró, az Otthon édes bloggere.
Blogját 5 éve indította el, abban minden neki tetsző dologról számot ad, de a főszerepben természetesen a lakberendezés áll. Szereti a levendulát enni, inni, illatozni, abban fürdeni, vagy csak csodálni.
A Pannonhalmán lévő Apátsági Fűszernövénykertben a következő szót hallotta a levendulára: napjaink celebnövénye. „Ezzel egyetértek, hozzátéve azt: megérdemelten –mondja Szonja.”


Halmos Monika Arany diplomás gasztronómus,
számos szakácskönyv szerzője, a honi ehető virágok szakértője, többek közt a „Levendula szívvel lélekkel” szakácskönyv szerzője. A Kertbarát Magazin, a Mi erdőnk Magazin gasztronómiai rovatvezetője, a Konyha.tv Virágevő blogjának és a Rózsakunyhó című műsornak szerkesztője.
Ismeretterjesztő eladások, workshopok, főzőtanfolyamok keretében élményszerű oktatás révén adja át tudását az ehető virágokról és az ízletes gyomkonyháról az érdeklődőknek.




DÍJAK:


FŐDÍJ:
 az összes pályázó közül egy embert fog megilletni, mely a külföldieknek kategóriára is érvényes!


Romantikus csomag a Rosinante Stílusos Vidéki Szálloda és Étterembe. Szállás 2 fő részére, 1 éjszakára, franciaágyas szobába, gazdag büféreggeli, 3 fogásos gyertyafényes vacsora. Szauna, pezsgőfürdő, nyáron szabadtéri medence használattal.
***

Az egyedül kategória díjai: 

-A LavandArt kertészeti kis-és nagykereskedés levendulás ajándékcsomagja, melynek tartalma: cink vödör, fodros kötény, vintázs fülbevalótartó (a fülik rajta csak dekoráció), illatzsák, fém kosárka és glicerines szappan.


***

-Halmos Monika Levendula szívvel, lélekkel c. dedikált szakácskönyve.

 
***


-Egy éves Veranda magazin előfizetés.

 
***

A család vagy csoport kategória díjai:

-1 db családi belépő a tihanyi Levendula Házba.

 
***

-A Levendula Shop táblakép csomagja.


***

-ZenZero ametiszt ékszer szett, tartalma:   nyaklánc, karkötő, gyűrű.



***

A legkreatívabb kategória díjai:

-Martuti mézeskalács levendulás ajtódísze.


***

-Kaldeneker Lekvárosház ajándékcsomagja. Tartalma: levendulás eperdzsem, levendulás vilmoskörte dzsem, levendula virág, pektin – természetes lekvárzselésítő, szárított virágkeverék.

 
***

A profi fotósoknak  kategória díjai: 

-Martuti mézeskalács  levendulás szíve.


***

-Régi Idők Udvara Étterem és Skanzen Tihany, ahol elfogyasztható egy két személyes Piseri tál egy-egy üdítővel.


  
***

A külföldieknek kategória díjai:

-Halmos Monika Levendula szívvel, lélekkel c. dedikált szakácskönyve angolul.




 ***
 
-1 db családi belépő a tihanyi Levendula Házba.
 









Nincsenek megjegyzések: